http://badansaz-badansazi.mihanblog.com/ http://badansaz-badansazi.mihanblog.com/
توی این پست می خوایم به بررسی انواع چربی بپردازیم ، توی ادامه مطلب با ما همراه باشین ...
سه نوع چربی اصلی در غذاها یافت می شود:
۱- اشباع
۲- غیر اشباع یگانه
۳- غیر اشباع چند گانه
نوع دیگر چربی چربی ترانس است که میتواند بروز بیماریهای قلبی شود با وجود این مقادیر زیاد چربی ترانس در غذاهای فراوری شده نیز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد
برای مثال روغن زیتون چربی غیر اشباع یگانه است زیرا سه چهارم ان از چربی غیر اشباع یگانه تشکیل شده است در زیر انواع چربی ها به طور دقیق توضیح داده شده اند
جدول چربی موجود در غذاها
چربی اشباع |
چربی غیر اشباع |
خامه |
کره ی گیاهی غیر اشباع یگانه و چندگانه |
گوشت چرب |
اجیل ها |
کره ای حیوانی |
کره ی بادام زمینی |
کره گیاهی (برای پخت و پز) |
جواانه ی غلات |
کیک ها شیرینی ها کلوچه و بیسکویت های تجاری |
روغن ماهی |
انواع چیپس |
گوشت خالص (بدون چربی) |
شیر ماست و پنیر پرچرب |
|
سس و جاشنی پرچرب |
|
سیب زمینی سرخ شده و انواع اسنک |
|
اشباع
اغلب چربی اشباع به عنوان چربی بد در نظر گرفته می شود زیرا با خطر بروز بیماریهای قلبی و برخی سرطان ها رابطه دارد
واژه ی اشباع که از وازه های شیمی آلی می باشد و به معنی ان است که همه ی اتم های هیدروژن اسید چرب به طور کامل اشباع شده است با وجود این واژه ی اشباع به معنی اشباع شدن غذا با چربی نمی باشد غذاهای حاوی چربی های اشباع در جدول فهرست شده اند چربی های اشباع در کل در دمای اتاق جامدند و اغلب به کیک ها بیسکویت ها و کلوچه ها افزوده می شوند
غیر اشباع یگانه (MU)
این نوع چربی به عنوان چربی وابسته به با تندرستی مورد توجه است و در بروز بیماریهای آینده دخالت ندارد روغن زیتون و کانولا حاوی MU می باشند و در طبقه ی کره های گیاهی قرار میگیرند
آجیل ها جوانه ی غلات و گوشت خالص بدون چربی حاوی مقداری چربی غیر اشباع یگانه می باشند در شیمی واژه ی غیر اشباع یگانه به معنای آن است که بین اتم های کربن چربی (که دو اتم هیدروژن در اطراف خود دارد) یک پیوند دوگانه وجود دارد بنابراین با هیدروژن اشباع نشده است درک این موضوع کمی دشوار است مگر ان که اطلاعات خوبی درباره شیمی داشته باشید (که در این صورت به مطالعه ی مبانی تغذیه نیاز ندارید )
غیر اشباع چند گانه (PU)
این نوع چربی کمتر با تندرستی ارتباط دارد به استثنای کره ها و روغن های گیاهی PU چربی PU اغلب در گوشت خالص اجیل ها و جوانه ها و جوانه ی گیاهان یافت می شود روغن ماهی که از ماهی های چرب به دست می اید نیز PU می باشد و اغلب چربی امگا -۳ یا روغن دریایی نامیده می شوند برخی مردم از تبدیل شدن چربی PU به چربی اشباع پروا دارند
در شرایط پخت و پز خانگی طبیعی چربی غیر اشباع به چربی اشباع تبدیل نمی شود در شیمی واژهی غیر اشباع چند گانه به معنای ان است که بین اتم های کربن چربی (که دو اتم هیدروژن در اطراف خود دارد) دو یا چند پیوند دوگانه وجود دارد و بنابراین با هیدروژن اشباع نشده است
اسیدهای چرب ترانس (TFas) .
TFas به طور طبیعی در پسدانداران مانند بره و میش و نیز فراورده های لبنی مانند شیر ماست وپنیر یافت می شود
از نظر فنی TFas چربی غیر اشباع محسوب می شوند اماهمانند چربی های اشباع عمل میکنند و در مسدود کردن رگها دخالت دارند
خوشبختانه مقدار TFas به اندازه ای نیست که سبب بروز مشکلات وابسته تندرستی شود
این نگرانی وجود دارد که تولید کره های گیاهی سبب تولید کره های با مقادیر زیاد TFas شود
اگر چه این موضوع در برخی کشورها به یک نگرانی تبدیل شده است اما در استرالیا و زلاندنو TFas از کره های یاهی حذف می شوند برچسب کره های گیاهی را بررسی کنید زیرا در بسیاری از کشورها کره های گیاهی فاقد TFas هستند
کره گیاهی جامد (که در فروشگاه ها کره ی گیاهی سفت یا کره ی گیاهی پخت و پز نامیده می شود ) سفت مورد استفاده در تهیه ی کیک کلوچه و بیسکویت احتمالا حاوی TFas است.
اگه سوال یا نظری داشتین می تونین اعلام کنین ...
:: مرتبط با: عــلــم و پــرورش انــدام ,
:: برچسبها: انواع چربی , انواع چربی ها , چربی , چربی چیست؟ , همه چیز درباره چربی , بدنساز , بدنسازی ,
نظرات شما عزیزان: